Joga Sprememb

Mir in radost ali stres

Stres deluje na naše telo kot potres

Piše: Brigita Lorenčič, mojstrica joge obraza

Z VADBO PRIHAJAMO DO NAŠEGA BISTVA IN SENCE BODO POSTALE LUČ!

…naravne rešitve obstajajo...

hormoni 

Z redno  

»vadbo po sistemu: Savine joge obraza"

ne krepimo samo svojih mišic ampak tudi notranjost in bistvo; istočasno skrbimo za pretočnost, krepitev in sprostitev. Odpravili bomo premočna škodljiva čustva (žalost, jeza, strah, skrb …), zaradi česar lažje nadzorujemo tesnobe, se borili zoper stres in lajšali depresijo.

 

KAJ POVZROČA IN KAŽE NA NERAVNOVESJE ČUSTEV?

 

Hormonsko neravnovesje in slabo dihanje. Joga obraza trenira tako možgane, kot žleze v glavi. V kolikor je v naši ‘direktorski pisarni’ vzpostavljena pretočnost in je v njej dovolj kisika, se proizvajajo najpomembnejši hormoni in nevrotransmitorji. Vključno s serotoninom. Če ga nimamo ne moremo občutiti sreče. Nismo mi krivi, če ne moremo!

Pomaga tudi sproščati travme in strahove iz otroštva, ki so se ukleščile v hipokampus, hipotalamus in amigdalo. (Ti deli možganov so skladišča za vse, kar se nam je hudega v življenju zgodilo.)

 

Tudi tukaj se joga obraza izkazuje za veličasten pripomoček osvoboditve, saj fizično masira zakrčene dela na področju možganov (in včasih celo kalcinirane). S tem omogoča fizično in čustveno regeneracijo in detoksifikacijo.

 

OSLABLJENI – ENERGETSKO PRAZNI ORGANI POVZROČAJO PREVEČ ČUSTVOVANJA

 

Na primer: vranica povzroča  žalost ali v ledvica se zasidra strah. Najbolj uničujoče čustvo je jeza in skrb, ki se škodljivo izražata na jetrih in večkrat se je izkazalo, da je bilo to vzrok rakave bolezni, kar trdi tudi švicarski zdravnik,  Alfred Vogel.

 

Vsak čustveni impulz jeze, nestrpnosti ali živčnosti pretopite v prijaznost. kajti čustva se nalagajo v notranjih organih.

 

V kolikor z vadbo joge obraza aktiviramo delovanje organov se hormoni uravnovesijo, možgani aktivirajo ter celice napolnijo s kisikom, s tem bomo naredili še eno koristno stvar. 

 

Lažje obvladujete zadeve v življenju, saj vadba odpravlja tesnobe, vnaprej preprečuje depresijo in poraja pozitivno mnenje o sebi, ki je osnova za izvajanje sprememb. Še več! Svoja čustva bomo očistili globlje kot z obiskom pri psihoterapevtu.

 

Kot otročki smo čustva brezskrbno izražali, odrasli  jih potlačimo in zadržujemo.

 

Zaradi vadbe se bomo začeli lupiti kot čebula, dokler ne pridemo do svojega bistva. Vedeti moramo, da je to dolgotrajen proces. Predstavljajmo si čebulo. Na površini vsake plasti so zasidrani težavni elementi.

 

Ko očistimo eno plast je pod njo nova plast. Tako postopoma prehajamo v svojo podzavest in jo počasi čistimo bremen, ki jih prenašamo skozi življenje, pa se jih niti ne zavedamo.

 

Vzpodbudno je, da z vsako plastjo, ki jo očistimo, postajamo boljši človek, bolj samozavesten in bolj samozadosten.

 

Čustva bodo prišla na plan v vsej svoji veličini, takrat bo najhuje. Ko se prebudi del telesa, ko se prebudijo pozabljena čustva, nas običajno za nekaj časa preplavi bolečina ravno v tem, da jo občutimo in sprejmemo svojo travmatično izkušnjo, svojo senco, kot bi temu dejal švicarski psihoterapevt Jung, je rešitev.

 

Če je to npr. žalost, bomo neskončno žalostni, tudi solze lahko tečejo, takrat pojdite na miren prostor, da mine samo od sebe. To lahko traja 10. minut, dan ali več dni.

 

Pomembno je, da takrat ne prenehamo z vadbo joge obraza, ker bomo prekinili proces čiščenja. V kolikor je čustvo premočno, vadimo manj.

 

Nato se bodo čustva stopila/razblinila kot milni mehurčki. Končni rezultat je mir, radost, ustvarjalnost v bivanju tukaj in zdaj.

 

Ni lepšega od tega, da si rečeš *ZMOREM*, saj so naše sence postale luč.

Naredite prvi korak. Prijavite se na brezplačno predstavitev.

Ali ste navdušeni? Dobrodošli na "Osnovni tečaj po sistemu: Savinine joge obraza"

Ste že opravili tečaj in želite znanje osvežiti in nadgraditi? Vabljeni na vadbo.

 

Morda vas zanima, kaj so povedale in doživele tečajnice Joge obraza:

Brigita, 1963

September 2011. Bila sem v službi, bil je običajen delovni dan brez napetih situacij doma ali v službi.  Nenadoma med delom začutim čudno napetost ter pritisk v glavi, ter nenadne solze v očeh. Želim jih odpraviti, zadržati, vendar ne gre, še več, vedno bolj se stopnjuje pritisk in solze tečejo.

 

Ker sem obkrožena s sodelavci, še bolj povesim glavo, da nihče ne vidi mojega obraza in odhitim na samoten prostor - stranišče. Občutim močno čustvo žalosti, ki traja okoli deset minut.

 

Čustva ne poskušam zaustaviti, samo prepustim se situaciji, se zahvaljujem, kajti vem, da se ravnokar čisti moja senca, ki se zdaj kaže kot močna boleča žalost.

 

Po desetih minutah si z vodo osvežim zabuhel, rdeč obraz od solz, joka in pritiska v glavi, ter grem nazaj opravljat svoje delo, kot da se ni nič zgodilo. Čustvo žalosti sem razblinila v desetih minutah. Zgodilo se je po dveh letih vadbe Joge obraza.

 

Čustvo žalosti je bilo pred vadbo Joge obraza pri meni prisotno in trajajoče okoli 20 let. Pojavilo se je vedno en dan pred menstruacijo in nikoli v tako močni obliki kot ta dan.

 

Od septembra 2011 do danes se več ni pojavilo. Kot trdijo na vadbi: »Joga obraza čisti globlje kot psihoterapevt«. Resnično sem hvaležna, presrečna, da sem spoznala in uporabila čudoviti svet Joge obraza.

 

November, 2016

 

Nina, 1967

Med vadbo Joge obraza, ko sem izvajala eno od vaj, sem se v nekem trenutku sesedla. Vajo sem najprej naredila brez težav, pri drugi ponovitvi pa se je po kakšnih 15-ih sekundah pojavil močan občutek nemoči, odpora, negotovosti, bilo je zelo intenzivno, potem pa že nevzdržno in takrat se je zgodilo.

 

Kot bi se telo zrušilo samo vase. Iz napete drže, z dvignjenimi rokami in napetimi mišicami, sem se naenkrat skrušila navzdol, se zložila v počep in zaihtela. Iz mene je prihajal jok, ihtenje in trajalo je kar nekaj minut.

 

Bila sem zelo presenečena, ampak v naslednjem trenutku sem prepoznala, da to prihaja iz telesa, da se nekaj sprošča, da je vse v redu... Hkrati, ko sem ihtela, sem si dovolila ta jok in se obenem počutila dobro, prav zaradi tega zavedanja.

 

Ko je minilo, sem bila najprej zelo utrujena, zatem pa sproščena in moje počutje je bilo veliko boljše. Kot eno olajšanje, na katerega zavestno niti ne pomisliš, niti se ne zavedaš, da bi ga potreboval.

 

Spomnila sem se, da sem vse te občutke čutila že v otroštvu, v vrtcu in jih verjetno takrat, pa tudi kasneje, močno potlačila. Joga obraza zame po tej izkušnji ni več zgolj  trening z vsemi koristmi za telo, ampak pravo potovanje, kjer zares srečaš sebe. Zanimiva izkušnja.

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial