Joga Sprememb

Mišične Strukture ~ Joga Sprememb

"Osnovni in nadaljevalni tečaj po sistemu: SAVININE JOGE OBRAZA"

Vadba za mlajši videz, hormonsko ravnovesje, trening organov in kondicija možganov.

mišične

Mišične strukture in vadba joge

Mišične strukture: Ko imamo polno kostno maso, polno mišico na svojem položaju, se lahko začne regeneracija kože in aktiviranje žlez.

Osnova je kost, na katero je pripeta mišica, na mišico pa je pripeta koža. Že pri neverjetnih 12-ih letih na naše telo začne delovati sila gravitacije. Najprej se začne na celičnem nivoju, nato na notranjih organih, na obrazu in nazadnje na telesu. Mišica zaradi gravitacije odstopi od kosti (izgubi položaj) atrofira ter (izgubi volumen).

Na obrazu se najhitreje izgublja tudi kostna masa, zato s pritiski aktiviramo kost, da se obnovi. Šele s povrnitvijo kostne mase in s tem tudi zmanjšanjem osteoporoze, se lahko mišica spet kam pripne.

Z jogo obraza mišice polnimo in dvigujemo, ter jih s tem pripenjamo nazaj na kost oz. globlje mišične plasti. Ker so obrazne mišice majhne, se hitro odzivajo. Atrofirana mišica se napolni z vsakodnevnim treningom v 14-ih dneh. Hitro pa tudi spet pade, če je ne treniramo redno. Ko mišica izgubi 70% svoje moči, začne odstopati tudi koža – koža se povesi.

Tipi gravitacije

Ločimo 3 tipe obrazov in vsak obraz je specifičen zase. Glede na specifiko obraza se priporoča način vadbe,  s čimer povešene obrazne mišice in kožo povrne v prvotno formo in obliko.

Brigita (1963), mojstrica joge obraza

 

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial