Joga Sprememb

Kako si sam pomagati pri išiasu?

Izredno sem ponosna na Mileno, našo udeleženko Hatha Joge, saj si je s konstantno vadbo in pomočjo učiteljice Asje odpravila bolečine.

Kakšno je bilo Milenino stanje pred vadbo?

Bolečina v križu in išias sta po 30 letih čudežno odpravljena

Milena je prenašala bolečine v hrbtenici in išias že dobrih 30 let. Pomoč je iskala pri različnih terapevtih, ortopedih in jogi, vendar izboljšav ni bilo.

Po treh mesecih vadbe Hatha Joge z mednarodno učiteljico Asjo je občutila, da je določene dneve brez bolečin. Po šestih mesecih je situacija glede križa in išiasa obvladljiva.

Trenutni rezultati v počutju pri Mileni so:

 

  • protibolečinskih tablet ne uživa več,
  • spi bolje,
  • je umirjena,
  • ima več energije,
  • zaradi česar je zdaj bolj pozitivno naravnana.

Zadnje dva rezultata sta gotovo povezana tudi z Jogo obraza, ki jo je Milena dodala poleg Hatha Joge.

 

Z vadbo Hatha Joge bo konstantno nadaljevala, kajti učinki so naravnost čudoviti.

Hatha Joga z Asjo

POSREDUJ INFORMACIJO

V kolikor potrebuješ pomoč ali veš za koga, ki ima bolečine (hrbet, kolki, noge, sklepi, vrat … ) prosim, posreduj informacijo dalje.

 

Nekateri trpijo več let ali zapravljajo denar na terapije, ki ne pomagajo.

“Delo na sebi ni cilj, temveč življenjski proces. Raziskujte in uživajte v njem.”

Komentar naše učenke Milene:
Hatha joga je zakon

Težave s hrbtenico so se mi začele že v mojih zgodnjih 30. letih, takoj po rojstvu drugega otroka in z začetkom gradnje hiše. Začela sem obiskovati terapevte, ortopede … pa je bi zaključek prenehaj opravljati dela, ki niso primerna za tvojo konstitucijo skeleta. Vseskozi sem se zdravo prehranjevala, se vsakodnevno zadovoljivo gibala …, ukvarjati sem se začela še z jogo, a kakšnega vidnega napredka v zdravju ni bilo.

 

Pri 40. letih se mi je pojavil trn petnice (spina calcanei), pridružile so se še bolečine v križu (ledvenem delu hrbtenice) in išhias. Ponovno sem pričela z obiski ortopeda, ki pa razen blokade v petnico in protibolečinskih tablet za križ in fizioterapije ni mogel ukreniti nič drugega.

Bolečine in analgetiki so me spremljali cele dneve, dokler nisem srečala terapevtke, ki mi je z razbijanjem trna v petnici s posebno močno UZ metodo in z napotki za izvajanje preproste vaje doma samoplačniško v celoti sanirala trn.

 

A s križem in ishiasom je bilo vse slabše (veliko samoplačniških pregledov, samoplačljivih terapij, analgetikov) dokler nisem po čistem naključju ali pa po sreči pred pol leta spoznala Asjo Lorenčič (obiskovala sem jogo obraza pri njeni mami, gospe Brigiti Lorenčič …), delujočo v Rotterdamu na Nizozemskem in mednarodno priznano terapevtko, ki je preko Zooma ravno takrat začela izvajati terapevtsko Hatha jogo v Sloveniji.

Po nasvetu njene mame (Asja je najprej z vadbo pomagala svoji mami Brigiti …), sem se tudi jaz oktobra 2023 pridružila vadbi (za vrat, ramena, ledveni del hrbtenice in ishias) po eno uro 1x tedensko preko Zooma.

Že po treh mesecih redne vadbe, 1x tedensko v živo in pod budnim očesom Asje, ki me je sproti popravljala pri vadbi in nato še 1-2 krat vadbama po posnetku med tednom doma, sem občutila zame čudežno in po tolikih letih presenetljivo izboljšanje. In zdaj po pol leta vadbe, prvič po dolgih letih, sem povsem brez protibolečinskih tablet, situacija glede križa in išijasa je obvladljiva, pa tudi mojih problemov s spanjem ni več.

Joga obraza

Sem tudi veliko bolj umirjena kot sem bila v preteklosti. Skratka z jogo obraza in Hatha jogo je moje počutje in pogled v prihodnost veliko bolj pozitivno naravnano, več imam energije. Odločila sem se, da z vadbo Hatha joge nadaljujem, kajti učinki so naravnost čudoviti.

Toplo priporočam vsem, ki se srečujejo s podobnimi težavami. Potrebuješ samo računalnik ali mobitel s kamero, namestitev Zooma (brezplačno), eno uro časa za organizirano vadbo tedensko ter dobro voljo. Prepričana sem, da vsakdo premore toliko za svoje zdravje in dobro počutje.

“Delo na sebi ni cilj, temveč življenjski proces. Raziskujte in uživajte v njem.”

Milena, 63 let

Sledite nam na Fb strani:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial