Joga Sprememb

Politika zasebnosti

Namen Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) je seznanitev Naročnikov, Uporabnikov ter drugih oseb (v nadaljevanju: Posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani Kulturnega društva Astra (v nadaljevanju: društvo) ter pravicami Posameznikov na tem področju.

Ta politika velja za podatke, ki jih zbiramo o vas, ko uporabljate naše spletne strani, spletne programe, druge izdelke in storitve, ki so na voljo na naših spletnih straneh ali prek njih. Vse pridobljene osebne podatke uporabnikov spoštujemo in varujemo skladno z veljavno zakonodajo in se zavezujemo, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Uporabnika zavezujeta ta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani. Uporabnik z dostopom na spleto stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da zbiramo, vodimo, vzdržujemo, nadzorujemo ali kako drugače obdelujemo osebne podatke, ki se nanašajo nanj, v skladu s to Politiko zasebnosti, Splošni pogoji uporabe. Politika zasebnosti je del Pogojev uporabe in si pridržujemo pravico do spremembe Politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Nameni in obdelave in podlage za obdelavo podatkov

Društvo obdeluje osebne podatke Posameznikov za namene obveščanja o novih zapisih na spletni strani (prijava na e-novičke, blog objave, povabila na delavnice, programe, tečaje, dogodke, druga obvestila in ponudbe), namene segmentiranja (prijava na le tebi prijazne in individualizirano kreirane emaile in oglase na Facebooku).

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti društvo obdeluje osebne podatke Posameznikov za naslednje namene:

  • Email naslov in ime (za namene obveščanja, pošiljanja email novičk, oglaševanje na Facebooku)
  • Telefonsko številko (za namene obveščanja v primeru skupinskih ali individualnih tečajev, programov)
  • Domači naslov (za izpolnitev dolžnosti iz naslova kupoprodajne pogodbe – kreiranje in pošiljanje računov)
  • Podatki o podjetju (za izpolnitev dolžnosti iz naslova kupoprodajne pogodbe – kreiranje in pošiljanje računov)

Obdelava na podlagi zakona

Društvo obdeluje podatke Posameznikov za namene sklepanja, izvajanja, spremljanja in prekinitev naročniškega razmerja.

Obdelava na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Obdelava podatkov lahko temelji na soglasju, ki ga Posameznik da društvu. Soglasje se lahko na primer nanaša na obveščanje o ponudbi in storitvah, pripravo ponudbe, prilagojene posameznikovim uporabniškim navadam ali opravljanje storitev z dodano vrednostjo.

Obveščanje se izvaja prek kanalov, ki jih je v soglasju izbral Posameznik. Obveščanje z uporabo e-poštnega naslova vključuje posredovanje e-poštnega naslova zunanjemu obdelovalcu z namenom prikaza oglasnih sporočil društva med brskanjem po spletu.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko svoje soglasje kadarkoli umakne oziroma spremeni na enak način, kot je bilo soglasje dano ali na drug način, kot ga opredeli društvo, pri čemer si društvo pridržuje pravico do identifikacije stranke. Umik oziroma sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. Veljavno je zadnje podano soglasje Posameznika, ki ga prejme podjetje. Možnost preklica soglasja ne predstavlja odstopnega upravičenja v poslovnem razmerju Posameznika s društvom.

Soglasje lahko da eden od staršev, rejnik ali skrbnik za mladoletnega otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo soglasja ne more podati sam. Takšno soglasje bo veljalo dokler ga eden od staršev, rejnik ali skrbnik oziroma otrok sam, ko skladno z veljavno zakonodajo to pravico pridobi, ne prekliče ali spremeni.

Kje se podatki zbirajo in kako dolgo se hranijo?

Podatke zbiramo na spletni strani ( www.joga-sprememb.si ), lokalno za namene testiranja in varnostnih kopij, za komunikacijo preko elektronske pošte uporabljamo gmail. Za namene enostavne komunikacije in poslovanja lahko uporabljamo tudi druge zunanje storitve, ki delujejo v skladu z GDPR.

Osebne podatke hranimo toliko časa, kot je potrebno. Lahko pa se Posameznik kadarkoli odloči in se odjavi od prejemanja novic, ali zahteva izbris podatkov.

Za dodatna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, se Posameznik lahko obrne na joga.sprememb@gmail.com .

Kakšna je posameznikova odgovornost in pravice?

Posameznik prevzame odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Posameznik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov in zahteva izbris uporabniškega računa. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj – razen če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. V tem primeru bodo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve.

Kadar koli Posameznik dostopa na spletno stran, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki (za spletno analitiko). Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam.

Informacije, ki jih o sebi posredujete društvu, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste morali dostopati.

V primeru spremembe vaših podatkov, lahko kadarkoli zahtevate popravke ali zahtevate zbris in sicer na joga.sprememb@gmail.com .

Varnost

Čeprav nobena spletna storitev ni 100% varna, si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, spreminjanjem ali uničenjem ter v ta namen sprejemamo ustrezne ukrepe.

Brez vaše privolitve vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Spremembe politik

Čeprav bo večina sprememb minimalnih, lahko Društvo  občasno spremeni to Politiko. Priporočamo, da Posameznik redno preverja morebitne spremembe v politiki.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial