Joga Sprememb

 

Kako je mogoče preprečiti, ustaviti propadanje in celo izboljšati stanje možganov?

 

Piše: Brigita Lorenčič (1963), mojstrica joge obraza

Joga obraza stimulira možgane, kar bo vzpodbudilo proizvodnjo nevrotransmitorjev in višje miselne funkcije, nam vrnilo spomin, pri čemer bo zasijal živčni sistem. Glajenje gub in sijoč obraz so samo stranski učinki tega treninga.

Mišice obraza niso pomembne samo zaradi pridobitve lepšega videza. Njihova prava pozicija in volumen, elastičnost ter prekrvavljenost so ključni tudi za dobro delovanje možganov in žlez v glavi.

Nevrokirurgi so ugotovili, da vadba Joge obraza počisti in aktivira možgane, žlezo hipofizo in epifizo v glavi, zato je živčni sistem razbremenjen in ne more prihajati do kapi ali drugih nevšečnosti, zaradi slabega delovanja možganov.

Kako točno se to zgodi? Boste izvedeli na brezplačni promociji ali tečaju in seveda doživeli po kontinuirani vadbi.

Prijazno vabljeni na “Osnovni tečaj po sistemu: Savinine joge obraza”. Zasnovan je s pomočjo svetovno priznanih strokovnjakov in resnično deluje. Opravite ga samo enkrat v življenju, nato sami doma skrbite ne samo za možgane, tudi za hormone in organe.

 

Samo kontinuirana in pravilno izvedena vadba nam prinaša mlajši videz in sijoče zdravje!

Joga obraza vrača spomin

Tisti, ki delamo jogo obraza že več let (v Sloveniji jo poznamo v taki obliki od leta 2009) smo občutili in videli, da vadba resnično prinaša boljši spomin, koncentracijo, lažje učenje in mnogo drugih koristi, ki se jih morda sploh ne zavedamo.

Možgani so še vedno eden izmed najbolj zapletenih organov, o katerih vemo zelo malo. Le zanemarljiv odstotek njihovih funkcij so znanstveniki doumeli. Vemo pa, da se v njih dogaja veliko več kot znamo izmeriti in stehtati.

Reševanje križank ni zagotovilo, da bodo vaši možgani nemoteno delovati tudi v starosti, trdijo znanstveniki. Na žalost je med obolelimi največji delež zelo intelektualnih ljudi, ki zagotovo veliko uporabljajo svoje možgane.

Medicina ne pozna zdravila za demenco. Čas pa bo prinesel spoznanje, da joga obraza resnično pomaga, kar je domena znanstvenih raziskav.

 

Kako zaščititi možgane?

1. V možgane s pomočjo prave tehnike dihanja pripeljemo kisik in hranila.

2. Da bodo možgani hidrirani moramo spiti dovolj vode.

3. Uživati moramo dovolj pravih maščob in hranil.

4. Pozitivna čustvena in mentalna stanja, bodisi naša lastna ali ljudi okoli nas, nam vsekakor prinašajo več energije.

5. Vse več raziskav kaže, da če smo budni dolgo v noč in uporabljamo t. i. varčne sijalke ali stand-by lučke v naših napravah, moti delovanje nočnih hormonov. Včasih smo uporabljali nam bolj prijazne ŽARNICE z volframovo nitko, še vedno si jo lahko kupimo v manjših trgovinah ali v tujini, (v velikih centrih jih nimajo).

6. V največjo pomoč nam je zagotovo JOGA OBRAZA, vključno z večernim ritualom za tvorbo hormona melatonina, ki deluje antioksidativno in antikancerogeno ter omogoča globok spanec, v katerem potekata nočno čiščenje in regeneracija možganov.

 

Regeneracija možganov

Vadba nam resnično prinaša veliko dobrega, vključno z reakcijami (potenje, glavobol, v glavi čutimo trenje, pritisk, vrtoglavica). V kolikor jogo obraza delamo pravilno, sprožimo neprijetno reakcijo, saj je stimulacija za detox možganov. Bodimo veseli, saj je dobrodošla. 🙂

Z leti se nam v možganih nabirajo toksini, ki jih s pomočjo joge obraza začne telo izločati, zaradi česar sprožimo regeneracijo možganov? Saj vadba pripelje kisik v glavo, prekrvavi in zmehča zatrdele dele, prebudi možganske vibracije in še kaj, kar je stvar znanstvenih raziskav.

 

Anti-aging medicina priporoča jogo obraza

Odgovor daje tudi anti-aging medicina. Obremenitev v glavi je lahko rehabilitacija ali zbolevanje, v času dogajanja še ne vemo. V kolikor smo delali jogo obraza pravilno, lahko pričakujemo rehabilitacijo. Po obremenilnem obdobju pa se počutimo dobro.

V primeru, da smo po dogodku zboleli, je bila obremenitev, ki je joga obraza ne prinaša. Treba je vedeti, da se v obeh primerih počutimo slabo, če se stanje poslabša ali se izboljšuje.

 

 

AJURVEDSKA RECEPTURA

 

Za možgane, da spravimo kisik v glavo, da bo podstrešje prevetreno.

 

Vsak dan pojemo 1 – 2 žlici.

SESTAVINE:

Mandlji, lešniki, bučnice, orehi in začimbe:

1 žlico koromačevih semen

½ žlice popra

½ žlice klinčkov

1 cela žlica kardamoma

Ni pomembno, če dodamo vse sestavine, orehi in bučnice za živčevje in možgane pa naj bodo prisotni. Že včasih so vedeli, da imajo orehi in med krepčilni učinek.

Ko med zmešamo s celimi semeni in strtimi začimbami, jih med ne samo posladka, temveč jih tudi »odpre«, vendar mora stati v medu en teden in bo tako izkoristek sestavin v semenih 100 odstoten.

Fitinske kisline, ki so naravno prisotne v semenih oz. oreških in skrbijo za to, da plodovi v naravi ne propadejo, nam lahko škodijo oz. onemogočijo absorbicijo prisotnih mineralov, med pa to prepreči in poskrbi za popoln izkoristek koristnih snovi.

Kardamom zelo izboljša dostavo kisika v možgane. Najboljše maščobe za možgane najdemo v oreščkih in semenih, če so ti seveda ekološko pridelani.

Mešanici suhega sadja in oreščkov ne rečejo zastonj »študentska hrana«. To je več kot dobra hrana za umske napore in dobro vzdrževanje sivih celic.

Dodajte semenom še štiri zelo pomembne začimbnice. Zmlete začimbe zmešamo z medom in semeni.

Priprava za en liter vsebine.

Enaki količini vseh semen,  dodajte med in sveže zmlete začimbe, še bolje strte v možnarju. Zmešajte in shranite v steklen kozarec za vlaganje. 7 dni naj počiva.

Dober tek!

 

Šala za možgane, srce in hormone sreče.

Takrat ko smo v veselem razpoloženju naši možgani ostanejo bolj »elastični« in odprti. Smejte se!

Kako postati pametnejši?

Sedi možakar na ulici, pred seboj pa ima škatlo z jabolčnimi peškami.

Pride mimo policaj in vpraša: »In kaj ti počneš?«

Mož: »Prodajam jabolčne peške.«

Policaj: »Čemu pa služijo?«

Mož: »Poješ eno in takoj postaneš pametnejši.«

Policaj: »Koliko pa stane ena peška?«

Mož: »5 evrov.«

Policaj: »Daj mi eno.« Policaj jo poje, misli nekaj sekund in pravi:

»Hej, za 5 evrov bi lahko kupil tri kile jabolk in dobil vsaj 100 pešk!«

Mož: »No, vidiš da deluje! Si že pametnejši.«

Policaj: »Madonca, pa še res je …  Daj mi še dve peški!«

 

Vam je članek všeč? Pošljite ga prijatelju!

 

Joga obraza nam vrača in ohranja možgane v polni formi kažejo več letne izkušnje.

 

Velja jo spoznati in vzdrževati!

Vabljeni na brezplačno promocijo joge obraza, prijavite se tukaj >>>

Obiščite »Osnovni tečaj po sistemu: Savinine joge obraza«, prijavite se tukaj >>>

 

Sledite nam na Fb strani:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial