Joga Sprememb

Aktiviraj žlezo timus in odpri srce

Aktiviraj žlezo timus in odpri srce

Joga obraza aktivira timus

Žleza timus ali priželjc ima piramidno obliko. Imenujemo jo tudi srčnica. Je žleza na prsnici.

Timus
Vir: https://biologydictionary.net/thymus-gland/

Če želimo biti cel dan v žarečo energijo oviti in z zdravjem opiti, modreci taoistične medicine pravijo, da ob pravem času na pravi način – odpremo srce. 

🌷 Koristi aktivne žleze ...

… saj krepi imunski sistem in srce. Je žleza srca, odgovorna za proizvodnjo belih krvničk ali limfe in zadolženih za odpornost. Je pomlajevalni čarovnik. Timus je žleza, kjer so pospravljena naša čustva, zaradi česar z aktivacijo pri Jogi obraza dosegamo prosti pretok čustev.

Odpravljamo živčnost, depresijo, izčrpanost, skrbi, fizične in emocionalne posledice travm v celičnem sistemu. Z aktivacijo žleze timus odpiramo moč, jasnost, krepimo koncentracijo.

Tudi dojke pri ženskah so povezane z žlezo timus, v njih imamo lahko limfne zastoje. Prav tako imamo ženske največ ujetih čustev v dojkah, zaradi česar je rak pogosta obremenitev. Ali si jih naj preventivno odrežemo, kot je pred leti naredila Angelina Jolie? Ali je bolje da delamo na preventivi, saj se v našem organizmu vse obnavlja, kot trdi taoistična medicina? Jaz sem se odločila za slednje.

😉 Namig: je tudi za moške srčke

Slabost timusa je ta, da se zaradi srčnih bolečin skozi leta, skrije, osami in ubije! Pri otročkih je velika, dejavna ter na površini. Z starostjo se začne poglabljati, tako da jo zdravniki pri 60-letnikih težko najdejo, tako posušena in zakrnela je, prav tako skoraj ni več dejavna.

 

Prvi jutranji ritual pri jogi obraza je aktivacija srčne žleze timus. Na začetku kar malce boli, ko jo začnemo prebujati. V kolikor je nevzdržno, bodimo bolj nežni in nikakor ne nehajmo, saj zaustavimo njeno prebujanje. Prvi jutranji ritual lahko izvajajo tako ženske kot moški.

😇 Jogijski recept

Tečaj joge obraza za začetnike vzpodbuja celoten sistem žlez vključno s timusom, zaradi česar prihaja do balansiranja hormonov. Le-ti pa poskrbijo, da smo mladostnega videza, vitalni ter dolgoživi.

Aktiviraj srčnico.

Delaj malo - dobi veliko!

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial