Joga Sprememb

Aktiviraj žlezo timus in odpri srce

Aktiviraj žlezo timus in odpri srce

Joga obraza aktivira timus

Žleza timus ali priželjc ima piramidno obliko. Imenujemo jo tudi srčnica. Je žleza na prsnici.

Timus
Vir: https://biologydictionary.net/thymus-gland/

Če želimo biti cel dan v žarečo energijo oviti in z zdravjem opiti, modreci taoistične medicine pravijo, da ob pravem času na pravi način – odpremo srce. 

🌷 Koristi aktivne žleze

Krepi imunski sistem in srce. Je žleza srca, odgovorna za proizvodnjo belih krvničk ali limfe in zadolženih za odpornost. Je pomlajevalni čarovnik. Timus je žleza, kjer so pospravljena naša čustva, zaradi česar z aktivacijo pri Jogi obraza dosegamo prosti pretok čustev.

Odpravljamo živčnost, depresijo, izčrpanost, skrbi, fizične in emocionalne posledice travm v celičnem sistemu. Z aktivacijo žleze timus odpiramo moč, jasnost, krepimo koncentracijo.

Tudi dojke pri ženskah so povezane z žlezo timus, v njih imamo lahko limfne zastoje. Prav tako imamo ženske največ ujetih čustev v dojkah, zaradi česar je rak pogosta obremenitev. Ali si jih naj preventivno odrežemo, kot je pred leti naredila Angelina Jolie? Ali je bolje da delamo na preventivi, saj se v našem organizmu vse obnavlja, kot trdi taoistična medicina?

😉 Ob prebujanju žleza timus boli. Ali naj to prenašam?

Prvi jutranji ritual pri jogi obraza ja aktivacija srčne žleze timus, ki je kraljica vseh žlez. Ob prebujanju boli, če je zakrnela ali če smo vanjo skrili ljubezenske travme.

LJUBEZSKE TRAVME. Slabost timusa je ta, da se zaradi srčnih bolečin skozi leta, skrije, osami in ubije! Dobro ob tem je, da skrite srčne travme v žlezi s časoma lahko počistimo s tehniko joge (joga obraza in hatha joga) in jo aktiviramo.

ZAKRNELOST. Pri otročkih je žleza velika, dejavna ter na površini. V kolikor so otroci hiperaktivni se žleza balansira s pomočjo joge. Z starostjo se začne poglabljati, tako da jo zdravniki pri 60-letnikih težko najdejo, tako posušena in zakrnela je, prav tako skoraj ni več dejavna.

ŽLEZA BOLI. Na začetku kar malce boli, ko jo začnemo prebujati. V kolikor je nevzdržno, bodimo bolj nežni in nikakor ne nehajmo, saj zaustavimo njeno prebujanje in čiščenje morebitnih ljubezenskih travm. Naše izkušnje kažejo, da žleza boli nekaj dni ali tednov.

😇 Jogijski recept

Tečaj joge obraza za začetnike vzpodbuja celoten sistem žlez vključno s timusom, zaradi česar prihaja do balansiranja hormonov. Le-ti pa poskrbijo, da smo mladostnega videza, vitalni ter dolgoživi.

 

 

Pričneš z Jogo obraza ter nadaljuješ s Hatha jogo za celostno regeneracijo.

Aktiviraj srčnico.

Delaj malo, da dobiš veliko!

Hvala, da me bereš. Lahko deliš.

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial