Joga Sprememb

Slina – Eliksir mladosti in zdravja

Kako do več zdravilne in sladke sline s pomočjo Joge obraza?

BrigitaMedtem, ko pravilno treniramo obrazne mišice, aktiviramo žleze slinavke v ustih in s tem proizvodnjo sline. Vsi, ki delamo Jogo obraza vemo, da nam lahko teče iz ust, čutimo brizganje sline iz žlez ali zaznamo, da imamo več sline kot pred vadbo Joge obraza. Enim se slina prične proizvajati prej, drugim slej.

 

Kozarec vodeSlina je ena od razlogov, da se tako pomlajevanje kot regeneracija telesa prične.

 

Prav tako se bodo tudi sluznice v telesu vlažile, kosti ne bodo pokale, koža bo hidrirana, ustna votlina bo zdrava, gubice se brišejo, oči ter vaginalne sluznice se navlažijo.

 

Zanimivo – nekateri morajo uporabljati umetne solze. Resnično sem bila presenečena, ko so mi moje tečajnice povedale, da delajo Jogo obraza za več solz pa tudi za vse ostale koristi. Izjemno sem vesela, da je vadba tako vsestransko koristna.

 

Slina – skrbi za mladost in zdravi telo

FontanaVerjeti ali ne, narava nas je obdarila s sestavinami, ki nas lahko zdravijo in krepijo. Ena izmed njih je tudi slina, ki jo taoistični modreci imenujejo tudi zlati eliksir ali nektar, izvor oziroma fontana življenja.

 

Taoisti verjamejo, da ima pravilno stimulirana in aktivirana slina močne učinke proti staranju, hlajenju telesa, preprečevanju propada zobovja, vnetja ust in grla, slabega zadaha, krepitvi imunskega sistema, vlaženju organov in sklepov, pomaga pri prebavi, nevtralizira kisline, vsebuje določene vitamine (B2 in K) ter druge prebavne sokove.

 

Slina vsebuje veliko hranilnih substanc (elektrolite, beljakovine, proteine, hormone), zato nam lahko služi kot vir prehrane. Z njo se prehranjujejo predvsem tisti, ki so se odločili za bolj subtilni način prehranjevanja (življenje na prani).

 

Slina = veliko življenjske energije!

Dojenčkom kar teče iz ust, starci pa imajo izsušena usta. Ali lahko to spremeniš pri +50? Zagotovo.
Zagotovo pa sem bila presenečena, ko mi tečajnica pri 35-ih reče, da ima zjutraj izsušena usta. Nekako se mi zdi normalno, da bi se to začelo dogajati ljudem po +60, ker je sušenje pričetek staranja ter obolevanja.

 

Dojenček Slina

 

Kadar nam sline primanjkuje in imamo suha usta, to pomeni, da je naš hormonski sistem v neravnovesju in da nam primanjkuje življenjske energije.

 

Taoisti in zdravniki tradicionalne kitajske medicine veliko sline povezujejo z veliko življenjske energije. To preprosto domnevo lahko preverimo, če pogledamo koliko sline ima star človek, koliko pa je ima majhen otrok, ki kar prekipeva od energije. Dojenčki in majhni otroci, potrebujejo slinček, medtem, ko imajo izčrpani starejši ljudje pogosto zelo izsušena usta.

 

Zdravila

Pomanjkanje sline je tudi stranski učinek mnogih zdravil. Preveri, kakšni so stranski učinki zdravil, če jih uporabljaš. Na primer izločanje sline motijo antidepresivi, zdravila za visok tlak, mišični relaksanti, protibolečinska zdravila in mnogi drugi.

 

Kako si še lahko pomagaš?

Lanena semenaDa bi žleze slinavke lahko izločale dovolj sline, je primarno potrebno piti dovolj vode, priporoča se uživati z vitaminom E bogata olja in  semena (npr. orehe, lanena semena), tudi žvrkljanje kokosovega olja je dobra pomoč. Daleč najboljša pomoč pa je zagotovo Joga obraza in Hatha Joga, saj moje izkušnje kažejo, da pomaga tudi +50 mladostnicam.

 

Delo slinavk

Slina je raztopina, ki ima pretežno bazične ali alkalne snovi. Sestavljajo jo rudninske snovi, je hrana našega telesa, izločajo pa jo slinavke. V slini so encimi, pomembni za prebavo hrane.

 

Slab okus sline

Slina, ki je slabega okusa, se vleče ali je penasta kaže na to, da se v telesu ne dogaja nič dobrega ter nakazuje na obremenjeno stanje notranjih organov.

 

Slina – sladka kot nektar s pomočjo Joge obraza

Sladek nektarSlina, ki je sladka kot nektar, čista in dehteča kot je fontana mladosti, tekoča, brez mehurčkov in polna energijskega naboja je slina, ki jo lahko imenujemo Zlati eliksir. Je pokazatelj, da je telo zdravo in da so v njej pomešane vse potrebne esence, vključno s spolno.

Morda lahko sedaj razumeš zakaj je »francoski poljub«, ki ima tudi veliko opraviti tudi z vzburjenjem, izmenjavo sline in spolnih hormonov tako zelo popularen!

 

Joga obraza in Hatha Joga se splača, ker vse vrača!

 

Kajti resnično lahko poskrbiš, da se optimalno pomladiš, zaradi česar priporočam, da konstantno vzdržuješ tako svoj obraz kot telo.

 

Koledar dogodkov

 

Vabim te, da za več informacij pogledaš na spletno stran. Prav tako sem ti z veseljem na voljo preko kontaktov.

 

Začetniki

  1. “Brezplačna predstavitev Joge obraza”  >>> tukaj klik.
  2. “Mini delavnica po sistemu: Savinine Joge obraza” >>> tukaj klik.
  3. “Osnovni tečaj po sistemu: Savinine Joge obraza” >>> tukaj klik.

 

Poznavalci

  1. “Osnovna vadba Joge obraza” >>> tukaj klik.
  2. “Nadaljevalni tečaj: po sistemu Savinine Joge obraza” tukaj >>> tukaj klik.
  3. “Napredna vadba Joge obraza” >>> tukaj klik.

HATHA JOGO toplo priporočamo za dodatno regenereacijo, več tukaj >>>

Bodi maksimalno navlažena, saj kolikor si mokra, toliko si mlada.

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial