Joga Sprememb

Kako do miru in radosti z Jogo obraza?

Da Joga obraza briše gubice ter pomladi obraz, že vemo vsi. Tokrat ti želim zaupati, kaj se dogaja v glavi ter telesu ter kako v srcu začutiti mir in radost.

Mir in radost - ali stres

Vsi si želimo miru in sproščenosti. Vemo, da stres deluje na naše telo kot potres.

 

Ali z Jogo obraza prihajamo do našega bistva, da bodo naše sence postale luč? Ja, zagotovo. Eni prej drugi kasneje.

 

Resnično jo velja spoznati ter vzdrževati.

Kako si pomagati enostavno in naravno?

Naravne rešitve obstajajo. Kontinuirana »Vadba Joge obraza« ne krepi samo svojih mišic, ampak tudi notranjost in bistvo; istočasno skrbimo za pretočnost, krepitev in sprostitev. Razblinijo se premočna škodljiva čustva (žalost, jeza, ljubosumje, zamera, nervoza, strah, paranoja, raztresenost, sovraštvo, nestrpnost, skrb, zaskrbljenost, pohlep …).

 

Žalost

Vsa naša čustvovanja so normalno stanje, če trajajo kratek čas. Na primer, če žalujemo nekaj mesecev. V kolikor vzdržujemo čustvo žalosti več let, se bo čustvo travme skrilo v pljuča in jih slabilo in blokiralo naš odziv v življenju na dogodke žalosti.

 

Dobra stran je, da lahko vsak šibek organ okrepimo, zaradi česar smo resnično lahko ponovno umirjeni in sproščeni.

Možgani so še totalno neraziskani.

 

Ali se bo Joga obraza izkazala kot še kako dobrodošla pomoč?

Možgani amigdala

Kaj povzroča in kaže na neravnovesje čustev?

Odgovor je: hormonsko neravnovesje in slabo dihanje. Joga obraza trenira tako možgane, balansira pa tudi žleze v glavi. V kolikor je v naši ‘direktorski pisarni’ vzpostavljena pretočnost in je v njej dovolj kisika, se nam proizvajajo najpomembnejši hormoni in nevrotransmitorji, vključno s serotoninom. Če ga nimamo, ne moremo občutiti sreče.

 

Otrok z medvedkomJoga obraza pomaga sprostiti travme in strahove tudi iz otroštva, ki so se ukleščili v hippocampus, hipotalamus in amigdalo. (Ti deli možganov so skladišča za vse, kar se nam je hudega v življenju zgodilo.)

 

Tudi tukaj se Joga obraza izkazuje za veličasten pripomoček osvoboditve, saj fizično masira zakrčene dele na področju možganov (in včasih celo kalcinirane), ter tako omogoča fizično in čustveno regeneracijo ter detoksifikacijo.

Šibki energetsko prazni organi povzročajo travme

Na primer:

  • šibka vranica povzroča zaskrbljenost, razglabljanje in pohlep,
  • v šibka ledvica se zasidra stres, utrujenost,
  • najbolj uničujoče čustvo je jeza, nasilje, nervoza in ljubosumje, ki se škodljivo izraža na jetrih in večkrat se je izkazalo, da je bilo to vzrok rakave bolezni, trdijo nekateri zdravniki.

Energetsko polni organi nam prinašajo obilje in radost

Vsak čustveni impulz jeze, nestrpnosti ali živčnosti pretopite v prijaznost, kajti čustva se nalagajo v notranjih organih. Človek ne sme preveč in dolgo čustvovati.

 

V kolikor dodatno z vadbo Joge obraza aktiviramo delovanje organov se hormoni uravnovesijo, možgani aktivirajo in celice napolnijo s kisikom, s tem boste naredili še eno koristno stvar. Lažje obvladujete zadeve v življenju, saj vadba odpravlja tesnobe, vnaprej preprečuje depresijo in poraja pozitivno mnenje o sebi, ki je osnova za izvajanje sprememb.

 

Še več! Svoja neprijetna čustva s pomočjo Joge obraza očistimo globlje kot z obiskom pri psihoterapevtu. Začuti mir in radost.

 

Toplo ti priporočam, vadi vadi in vadi Jogo obraza, da postaneš človek drugačnih dimenzij.

 

Šele takrat ugotoviš, kaj vse zmoreš in znaš.

Kot otroci smo čustva brezskrbno izražali

Odrasli jih potlačimo in zadržujemo

ČebulaZaradi vadbe se bomo začeli lupiti kot čebula, dokler ne pridemo do svojega bistva. Vedeti moramo, da je to dolgotrajen proces.

 

Predstavljajmo si čebulo. Na površini vsake plasti so zasidrani težavni elementi. Ko očistimo eno plast je pod njo nova plast.

 

Tako postopoma prehajamo v svojo podzavest in jo počasi čistimo bremen, ki jih prenašamo skozi življenje, pa se jih niti ne zavedamo. Vzpodbudno je, da z vsako plastjo, ki jo očistimo, postajamo boljši človek, bolj samozavesten in bolj samozadosten.

 

Travma bo prišla nekega dne na plan v vsej svoji veličini, takrat bo najhuje. Ko se prebudi del telesa in se prebudijo pozabljena čustva, nas običajno za nekaj časa preplavi bolečina. Ravno v tem, da jo občutimo in sprejmemo svojo travmatično izkušnjo, svojo senco, kot bi temu dejal švicarski psihoterapevt Jung, je rešitev.

 

Če je to npr. žalost, bomo neskončno žalostni, tudi solze lahko tečejo. Takrat pojdite na miren prostor, da mine samo od sebe.

 

Pomembno je, da takrat ne prenehamo z vadbo joge obraza, ker bomo prekinili proces čiščenja. V kolikor je čustvo premočno, vadimo manj. Nato se bodo boleča čustva stopila/razblinila kot milni mehurčki.

Končni rezultat je mir in radost, ustvarjalnost v bivanju tukaj in zdaj.


Ni lepšega od tega, da si rečeš *ZMOREM*, saj so moje sence postale “LUČ”.

Dve resnični zgodbi

Postala sem ženska drugačnih/boljših dimenzij s pomočjo Joge obraza. Preberi zakaj?

 

Jogo obraza delam od leta 2009, svojo travmo sem dokončno počistila septembra 2011. Bila sem v službi, bil je običajen delovni dan brez napetih situacij doma ali v službi.  Nenadoma med delom čutim neprijetno napetost ter pritisk v glavi, ter nenadne solze v očeh. Želim jih odpraviti, zadržati, vendar ne gre, še več, vedno bolj se stopnjuje pritisk in solze tečejo. 

 

Ker sem obkrožena s sodelavci, še bolj povesim glavo, da nihče ne vidi mojega obraza in odhitim na samoten prostor (stranišče). Občutim močno čustvo žalosti, ki traja okoli deset minut. Čustva ne poskušam zaustaviti, samo prepustim se situaciji, se zahvaljujem, kajti vem, da se ravnokar čisti moja senca, ki se zdaj kaže kot močna boleča žalost.

 

Po desetih minutah si z vodo osvežim zabuhel, rdeč obraz od solz, joka in pritiska v glavi, ter grem nazaj opravljat svoje delo, kot da se ni nič zgodilo. Čustvo žalosti sem razblinila v desetih minutah. Celoten postopek je trajal okoli 30 minut. 

Čustvo žalosti je bilo pred vadbo Joge obraza pri meni prisotno in trajajoče okoli 20 let. Pojavilo se je vedno en dan pred menstruacijo (stanju rečemo PMS) in nikoli v tako močni obliki kot ta dan. 

 

Od septembra 2011 do danes se več ni pojavilo. Resnično sem hvaležna ter vesela, da sem spoznala čudoviti svet Joge obraza, in da lahko poučujem vse, ki si to želite. 

 

– Brigita, mojstrica joge obraza

Med vadbo Joge obraza, ko sem izvajala eno od vaj, sem se v nekem trenutku sesedla. Vajo sem najprej naredila brez težav, pri drugi ponovitvi pa se je po kakšnih 15-ih sekundah pojavil močan občutek nemoči, odpora, negotovosti, bilo je zelo intenzivno, potem pa že nevzdržno in takrat se je zgodilo. Kot bi se telo zrušilo samo vase

 

Iz napete drže, z dvignjenimi rokami in napetimi mišicami, sem se naenkrat skrušila navzdol, se zložila v počep in zaihtela. Iz mene je prihajal jok, ihtenje in trajalo je kar nekaj minut.

 

Bila sem zelo presenečena, ampak v naslednjem trenutku sem prepoznala, da to prihaja iz telesa, da se nekaj sprošča, da je vse v redu… Hkrati, ko sem ihtela, sem si dovolila ta jok in se obenem počutila dobro, prav zaradi tega zavedanja. Ko je minilo, sem bila najprej zelo utrujena, zatem pa sproščena in moje počutje je bilo veliko boljše. Kot eno olajšanje, na katerega zavestno niti ne pomisliš, niti se ne zavedaš, da bi ga potreboval. 

 

Spomnila sem se, da sem vse te občutke čutila že v otroštvu, v vrtcu in jih verjetno takrat, pa tudi kasneje, močno potlačila. Joga obraza zame po tej izkušnji ni več zgolj  trening z vsemi koristmi za telo, ampak pravo potovanje, kjer zares srečaš sebe. Zanimiva izkušnja.

 

– Nina, 1967

Sledite nam na Fb strani:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial