Ledvice - Izvir zdravja in glavni pomlajevalni organ
Povrnite mladosten videz oči na naraven način

 

Kako je mogoče preprečiti, ustaviti propadanje in celo izboljšati stanje možganov?

 

Piše: Brigita Lorenčič, mojstrica joge obraza.

Joga obraza stimulira možgane, kar bo vzpodbudilo proizvodnjo nevrotransmitorjev in višje miselne funkcije, nam vrnilo spomin, pri čemer bo zasijal živčni sistem.

Mišice obraza niso pomembne samo zaradi pridobitve lepšega videza. Njihova prava pozicija in volumen, elastičnost ter prekrvavljenost so ključni tudi za dobro delovanje možganov in žlez v glavi.

Nevrokirurgi so ugotovili, da vadba Joge obraza počisti in aktivira možgane, žlezo hipofizo in epifizo v glavi, zato je živčni sistem razbremenjen in ne more prihajati do kapi ali drugih nevšečnosti, zaradi slabega delovanja možganov.

Kako točno se to zgodi?

Boste izvedeli na brezplačni predstavitvi ali tečaju in seveda doživeli po kontinuirani vadbi »Joge obraza po sistemu: Savine Atai«.

Prijazno vabljeni na osnovni tečaj. Zasnovan je s pomočjo svetovno priznanih strokovnjakov in resnično deluje. Opravite ga samo enkrat v življenju, nato sami doma skrbite ne samo za možgane, tudi za hormone in organe.

Samo kontinuirana vadba nam prinaša mlajši videz in sijoče zdravje.

Tiste, ki delamo jogo obraza že več let smo občutile in videle, da vadba resnično prinaša boljši spomin, koncentracijo, lažje učenje in mnogo drugih koristi, ki se jih morda sploh ne zavedamo.

Možgani so še vedno eden izmed najbolj zapletenih organov, o katerih vemo zelo malo. Le zanemarljiv odstotek njihovih funkcij so znanstveniki doumeli. Vemo pa, da se v njih dogaja veliko več kot znamo izmeriti in stehtati.

Reševanje križank ni zagotovilo, da bodo vaši možgani nemoteno delovati tudi v starosti, trdijo znanstveniki. Na žalost je med obolelimi največji delež zelo intelektualnih ljudi, ki zagotovo veliko uporabljajo svoje možgane.

Medicina ne pozna zdravila za demenco. Čas pa bo prinesel spoznanje, da joga obraza resnično pomaga, kar je domena znanstvenih raziskav.

Hrana za možgane in štirje glavni zaščitniki. Možgani so občutljivi na pomanjkanje zraka, zato bo pravilen dih iz vadbe joge obraza dobrodošel. Pijte dovolj vode, saj možgani na suhem dehidrirajo. Uživajte dovolj pravih maščob in hranil.

Večina zdravja je psihosomatskega izvora.

Pozitivna čustvena in mentalna stanja, bodisi naša lastna ali ljudi okoli nas, nam vsekakor prinašajo več energije. V veliko pomoč nam je tudi joga obraza, preberite še članek mir in radost ali stres. 

 

Moja zgodba!

Kaj se je dogajalo v moji glavi in organih ter odgovor anti-aging medicine!

Bilo je okoli pet let (leta 2013) po prakticiranju vadbe joge obraza. Zbujam se ponoči, vsako noč v trajanju enega meseca. V glavi je neprijetno, napeto, čutim nekakšen PRITISK ali TRENJE.

Ne vem, če je pravi izraz, tako pač čutim na čelnem delu in temenu. Ko se mi dogaja, objamem glavo in si pošiljam ljubečo pozitivno energijo – nato neprijetni občutki hitro minejo in zaspim.

Osem let od začetka vadbe joge obraza opažam, da imam boljši spomin, lažje se učim oziroma se mi vrača že davno pozabljeno znanje.

Kaj se je dogajalo v organih?

»Neko noč se zbudim zaradi neprijetne VIBRACIJE v meni, v organih, vse povsod. Predstavljam si jo kot vibracijo telefona. Trajalo je eno uro. Sebe sem samo objela in čakala da mine. Dr. Sanja, res me zanima kaj je bilo to?« Sem vprašala.

 

Zakaj boli? Kaj sporoča bolečina? Zakaj nastopi?

Kaj je povedala dr. Sanja Toljan in nevropsihologinja o mojem stanju?

Na predavanju v Mariboru, dne 17.11.2017 o anti-aging medicini sem dobila odgovor. Sicer sem ga že poznala, pa vendar sem želela oseben odgovor medicinske stroke.

Dr. Sanjo Toljan sem  vprašala: »Ali je bolečina v glavi in vibracija organov bila obremenitev ali rehabilitacija?«

Odgovor je bil: »Lahko je oboje, v kolikor se počutite po dogodku dobro, je bila rehabilitacija. V primeru, da ste po dogodku zboleli, je bila obremenitev.

Treba je vedeti, da se v obeh primerih počutimo slabo, če se stanje poslabša ali se izboljšuje.

 

Ali joga obraza pomaga?

Joga obraza povzroči izločanje toksinov t.i. »detox«, saj smo določen del telesa napolnili z življenjsko energijo »chi” jo imenujejo taoisti, prekrvavili, zvalovili, zmehčali zatrdele dele, prebudili možganske vibracije in povečali količino sluznic, pa verjetno še kaj, kar je stvar znanstvenih raziskav.

Številne koristi mi dajejo voljo in moč, da delam jogo obraza in zaradi česar z veseljem in hvaležnostjo posredujem znanje vsem vedoželjnim. Več o meni preberite tukaj.

 

AJURVEDSKA RECEPTURA

 

Za možgane, da spravimo kisik v glavo, da bo podstrešje prevetreno.

 

Vsak dan pojemo 1 – 2 žlici.

SESTAVINE:

Mandlji, lešniki, bučnice, orehi in začimbe:

1 žlico koromačevih semen

½ žlice popra

½ žlice klinčkov

1 cela žlica kardamoma

Ni pomembno, če dodamo vse sestavine, orehi in bučnice za živčevje in možgane pa naj bodo prisotni. Že včasih so vedeli, da imajo orehi in med krepčilni učinek.

Ko med zmešamo s celimi semeni in strtimi začimbami, jih med ne samo posladka, temveč jih tudi »odpre«, vendar mora stati v medu en teden in bo tako izkoristek sestavin v semenih 100 odstoten.

Fitinske kisline, ki so naravno prisotne v semenih oz. oreških in skrbijo za to, da plodovi v naravi ne propadejo, nam lahko škodijo oz. onemogočijo absorbicijo prisotnih mineralov, med pa to prepreči in poskrbi za popoln izkoristek koristnih snovi.

Kardamom zelo izboljša dostavo kisika v možgane. Najboljše maščobe za možgane najdemo v oreščkih in semenih, če so ti seveda ekološko pridelani.

Mešanici suhega sadja in oreščkov ne rečejo zastonj »študentska hrana«. To je več kot dobra hrana za umske napore in dobro vzdrževanje sivih celic.

Dodajte semenom še štiri zelo pomembne začimbnice. Zmlete začimbe zmešamo z medom in semeni.

Priprava za en liter vsebine.

Enaki količini vseh semen,  dodajte med in sveže zmlete začimbe, še bolje strte v možnarju. Zmešajte in shranite v steklen kozarec za vlaganje. 7 dni naj počiva.

Dober tek!

 

Šala za možgane, srce in hormone sreče.

Takrat ko smo v veselem razpoloženju naši možgani ostanejo bolj »elastični« in odprti. Smejte se!

 

Kako postati pametnejši?

Sedi možakar na ulici, pred seboj pa ima škatlo z jabolčnimi peškami.

Pride mimo policaj in vpraša: »In kaj ti počneš?«

Mož: »Prodajam jabolčne peške.«

Policaj: »Čemu pa služijo?«

Mož: »Poješ eno in takoj postaneš pametnejši.«

Policaj: »Koliko pa stane ena peška?«

Mož: »5 evrov.«

Policaj: »Daj mi eno.« Policaj jo poje, misli nekaj sekund in pravi:

»Hej, za 5 evrov bi lahko kupil tri kile jabolk in dobil vsaj 100 pešk!«

Mož: »No, vidiš da deluje! Si že pametnejši.«

Policaj: »Madonca, pa še res je… Daj mi še dve peški!«

 

Vam je članek in nasvet všeč? Pošljite ga prijatelju!

Imate komentar? Povejte! Z veseljem bom prebrala ali odgovorila.

 

Čudovito in učinkovito “Jogo obraza po sistemu: Savinine Atai” velja spoznati in vzdrževati.

Privoščite si edinstveno in koristno vadbo, pod vodstvom Brigite (1963), mojstrice joge obraza.

Info in prijava na:

 * brezplačno predstavitev >>> 

 * “osnovni tečaj po sistemu: Savinine joge obraza” >>> 

 * osvežilno in nadgrajeno vadbo >>>  

 * “nadaljevalni tečaj po sistemu: Savinine joge obraza” >>> 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook54